Ga direct naar de content
Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior beleidsadviseur jeugdzorg

Solliciteer uiterlijk vrijdag 15 september
plaatsCapelle aan den IJssellooptijd36 uursalaris5.725 onderwijsWO vervaldatumEindigt vandaag
Werken voor de gemeente Capelle aan den IJssel betekent bijdragen aan een stad waarin iedere Capellenaar kan meedoen. Waar nodig helpt de gemeente een handje. Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.

Jouw functie als senior beleidsadviseur jeugdzorg heeft effect omdat…

er áltijd draagvlak is voor een goed plan. Zo zorg jij voor een omgeving waarin iedere Capellenaar kan meedoen. Het accounthouderschap voor de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is één van je hoofdtaken. Verder houd jij je bezig met het:
  • het ontwikkelen, implementeren, monitoren en evalueren van het jeugdzorgbeleid op basis van lokale inzichten, landelijke trends, informatie uit het netwerk, financiële kaders en beschikbare data.
  • het onderhouden van het relevante netwerk. Zo vertegenwoordig je Capelle in de (sub)regionale ambtelijke overlegstructuur.
  • het adviseren van de wethouder als lid van het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR).
  • het opstellen van collegeadviezen en raadsvoorstellen voor de planning- en controlcyclus (ook wel: P&C-cyclus) die te maken hebben met de GRJR.

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Wist je trouwens dat:
  • we samenwerken vanzelfsprekend vinden?
  • vakmanschap en de drive ons te blijven ontwikkelen ons kenmerkt?
  • je als senior beleidsadviseur jeugdzorg de afdeling Samenleving versterkt?

Over de afdeling Samenleving

Hier ben jij onder andere de collega van Jolanda en Muriel. Betrokkenen toejuichen is een talent dat jullie allemaal hebben. Dat merk je vooral door de actieve rol die je hebt in het jeugdzorgbeleid en de nauwe samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

“De complexiteit van het werk van de gemeente in het Sociaal Domein neemt toe. Het is daarom extra van belang dat collega’s goed kunnen samenwerken. Binnen de afdeling Samenleving is er een goede werksfeer die deze samenwerking mogelijk en leuk maakt én wordt er actief geïnvesteerd om dat zo te houden of zelfs te verbeteren.”

Als collega van Samenleving ben je lid van een team geïnteresseerde collega’s die veel weten. In een hechte groep van zo’n 95 collega’s verzorgen wij het sociaal domein. Dat doen we met onze staf en de units Wet maatschappelijke ondersteuning, frontlijn, maatschappelijke zorg, participatie én jeugd, educatie en vrije tijd. Wij zorgen ervoor dat iedereen in Capelle naar vermogen kan meedoen als het gaat om opgroeien, wonen en werken. Daarin nemen we onze verantwoordelijkheid, communiceren we helder, zoeken we de verbinding op en gebruiken we onze deskundigheid. Een project waar we gezamenlijk aan werken is de financiële bestaanszekerheid van onze Capellenaren. Samen voor elkaar. Dat doen we met vertrouwen, lef en betrokkenheid.

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je door jouw maatschappelijke betrokkenheid.

Verder neem je mee:
  • minimaal wo-werk- en denkniveau.
  • kennis van het sociaal domein, met name op het gebied van jeugdzorg.
  • ruime gemeentelijke ervaring. Je weet hoe de gemeente werkt en jouw politiek-bestuurlijke antenne staat altijd aan.
  • sterke communicatieve vaardigheden. Je kunt goed schrijven en weet je advies mondeling helder over te brengen.
  • een initiatiefrijke, resultaatgerichte instelling en zelfstandige werkhouding.

Jouw mogelijkheden

  • tot € 5.725,- bruto per maand (schaal 11), met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je brutosalaris.
  • de optie voor het sparen van extra verlofdagen en de mogelijkheid tot het kopen of verkopen van vrije dagen.
  • een laptop en telefoon én als je thuiswerkt een budget van € 1.000,00 voor het inrichten van een werkplek.
  • een beveiligde fietsenstalling én een perfecte bereikbaarheid met openbaar vervoer. Voor de minder duurzame opties is er gratis parkeergelegenheid.
  • een collectieve kortingsafspraak bij Centraal Beheer voor verzekeringen en bij het IZA/CZ/Menzis voor aanvullende zorgverzekeringen.

Daadkracht begint hier

Iedereen mag meedoen en daar hoor jij ook bij. Daarom helpen we je graag op weg. We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature van senior beleidsadviseur jeugdzorg bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Vinden wij ondertussen al het juiste talent? Dan sluiten wij de vacature.

Vragen stellen mag altijd! Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jolanda Stuifzand, unithoofd Maatschappelijke Zorg en Participatie via j.stuifzand@capelleaandenijssel.nl of 06 50 05 55 04. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem daarvoor contact op met Chantal Gouwen, recruiter via werkenbij@capelleaandenijssel.nl of 06 25 38 51 45.

‘Samen maken we het verschil in Capelle’
Delen:

Reageer vandaag nog!

CV (verplicht)
Motivatiebrief (verplicht)
Ik heb deze vacature gevonden, via: (verplicht)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met team recruitment van Gemeente Capelle aan den IJssel

Gerelateerde vacatures

Ontvang nieuwe vacatures

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Capelle aan den IJssel per e-mail