Ga direct naar de content
Gemeente Capelle aan den IJssel

Senior Beleidsadviseur Economische Zaken

Solliciteer uiterlijk donderdag 5 januari
plaatsCapelle aan den IJssellooptijd36 uursalaris5.372 onderwijsWO vervaldatumEindigt vandaag
Bijdrage aan de lokale en regionale economie, daar ben jij van!

Van € 3.701 tot € 5.372 bruto per maand
36 uur per week
Arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
Solliciteer tot en met 6 januari 2023

Jouw rol
Je gaat werken bij de unit Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie (WEGG) binnen het team Economie bij de afdeling Stadsontwikkeling. De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit ruim 80 betrokken en gedreven collega's, die elke dag enthousiast aan veel projecten en aan de uitvoering van beleidsprogramma's werken. Stadsontwikkeling kent drie units, namelijk Projecten, Ruimtelijke Ontwikkeling; en WEGG (Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie). De sturing van de afdeling gebeurt door het afdelingshoofd samen met de drie unithoofden.

Wij leggen onze economische visie steeds voor 4 jaar vast in het Programma Economie. Op dit moment werken we aan een geactualiseerde versie, die we begin volgend jaar ter besluitvorming voorleggen aan de raad. Jouw input bij de uitwerking en definitieve vormgeving van het Programma gaat ons helpen om de koers voor de komende jaren stevig uit te zetten. Je levert ook een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het realiseren van de doelen in het Programma Economie: je hebt niet alleen vernieuwende ideeën, maar je weet welke stappen je moet zetten om de doelen te halen. Je bent een dromer én een doener. Daarbij weet je heel goed hoe je de netwerken in de regio kunt benutten. Wij spelen ook een actieve rol in de Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH), hebben het nodige te bespreken met de Provincie en werken aan en in meerdere regionale samenwerkingsverbanden.

Laat je alvast inspireren door ons huidige Programma Economie. Je vindt het hier:
http://www.capellebouwtaandestad.nl/programma-economie

Je gaat je bezighouden met:

Het adviseren over inhoud, nut en noodzaak van regionale samenwerkingen aan onze directie en bestuur
  • Het proactief vertegenwoordigen van de organisatie en afdeling in diverse overlegstructuren en hebt daarbij oog voor nieuwe kansen
  • De voorbereiding van besluitvorming op strategische en beleidsmatige onderwerpen in samenwerking met alle stakeholders
  • De verbinding van praktische uitkomsten aan de langere termijn doelen van ons beleid
  • Het verbeteren en zo nodig aanpassen van beleidsregels

Jouw profiel
Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie:

Je hebt een WO werk- en denkniveau en meer dan voldoende ervaring met het werken aan economische vraagstukken in een overheidsorganisatie.
  • Je bent een sterke netwerker met strategisch inzicht en hebt een uitstekende antenne voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je kunt goed omgaan met tegenstrijdige belangen.
  • Je begrijpt de wereld van de ondernemer en kunt vanuit dat perspectief koersbepalend adviseren over economische vraagstukken. Je bent communicatief zeer vaardig (in woord en geschrift).
  • Je bent creatief en je hebt een aanstekelijk enthousiasme waardoor collega's graag met je samenwerken en bestuurders snel vertrouwen in je hebben.
  • Vanzelfsprekend ben je een echte teamspeler. Je mag trots zijn op je eigen resultaten, maar werkt graag samen om als team resultaten te bereiken.

Dit bieden we je naast salaris

Natuurlijk is salaris belangrijk. Bij deze functie hoort een brutomaandsalaris van maximaal € 5.372 (schaal 11) bij een dienstverband van 36 uur. Daarnaast bieden wij ook:
een laptop, telefoon en andere thuiswerkfaciliteiten
  • opbouw van ADV-dagen en de mogelijkheid tot het kopen of verkopen van vrije dagen
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris
  • de mogelijkheid om opleidingen te volgen, onder andere via het eigen loopbaanontwikkelingcentrum
  • gratis parkeergelegenheid en een beveiligde fietsenstalling.
  • uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Uiteraard heeft woonwerk-verkeer per fiets of openbaar vervoer onze voorkeur

Daarom werken voor Capelle aan den IJsse l
Capelle aan den IJssel is een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en complexiteit die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Je bent onderdeel van een gezellige, hechte en slagvaardige organisatie. Leren doen we samen. Met collega's en inwoners. Van én met elkaar. We zijn altijd op zoek naar verbetering, met de middelen en het lef om dingen anders aan te pakken.

Heb je interesse?
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Joke Meijer, Unithoofd Wonen, Economie, Grondzaken en Geoinformatie (WEGG), T 06 203 976 70.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Team Recruitment, te bereiken via T (010) 284 8303.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, worden niet meer in de selectieprocedure meegenomen.

Tot slot kunnen er voorafgaand aan een arbeidsvoorwaardengesprek referenties worden ingewonnen.

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Capelle aan den IJssel? Jij kunt ons bereiken via onze partner YIS: inhuurdesk.YIS@capelleaandenijssel.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.
Delen:

Reageer vandaag nog!

CV (verplicht)
Motivatiebrief (verplicht)
Ik heb deze vacature gevonden, via: (verplicht)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met team recruitment van Gemeente Capelle aan den IJssel

Gerelateerde vacatures

Ontvang nieuwe vacatures

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Capelle aan den IJssel per e-mail